گفتگو با سید مرتضی سبز ‌قبا کارگردان فیلم « برای او »


رقیه بقائی / فیلم «برای او» داستان زندگی پدر پیری را روایت می‌کند که سال‌هاست امیدوارانه برای بازگشت فرزندش از سفر، به فرداهایی نزدیک چشم دوخته است . این خلاصه ای از روایت « برای او»، به زبان سید مرتضی سبز ‌قبا و از تولیدات حوزه هنری استان خوزستان است. این اثر در سومین جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری چهارشنبه 27 اردیبهشت در سانس f در سینما آزادی و به مدت 12 دقیقه، اجرا می شود. به این بهانه با سید مرتضی سبز ‌قبا به گقتگو نشستیم.
ایده فیلم «برای او» چگونه به ذهن شما رسید؟
سال‌ها بود که می‌خواستم به سینمای دفاع مقدس و موضوع جنگ بپردازم. مهمترين دغدغه من ديدن سينماي جنگ از زاويه ديگري بود. در فیلم «برای او» سعی کردم تجربه جنگ را از زاویه دید یک فیلمساز خوزستانی روايت کنم. این فیلم یک فیلم داستانی است و مشخصا در نظر داشتم جغرافیا و بخشی از فرهنگ دزفول را در آن منعکس کنم.
فیلم از چه چیزی روایت می کند ؟
«براي او» تلاشی است در جهت پرداختن به سینمای دفاع مقدس، اما از زاویه دیدي کاملا متفاوت. در واقع مهمترین دغدغه من این بود با نگاهي تازه به سينماي دفاع مقدس بپردازم.
در اين 16 دقيقه به جز 1 دقيقه آخر كه گره گشايي صورت مي گيرد، در 15 دقيقه اول عامدانه هيچ الماني از سينماي دفاع مقدس را وارد نكردم. توليد اين فيلم 8 روز فيلمبرداري، 3 ماه روي فيلم نامه و كار هاي تدويت و ... نير 3 ماه و نيم طول كشيد.
براي بهتر شدن روند فيلمسازي چه پيشنهاداتي داريد؟
آموزش بايد با جديت بيشتري دنبال شود. در توليد هم امكانات و بودجه محدودي در اختيار ماست و در اكران هم درباره فيلم كوتاه نه سينما و نه تلويزيون و نه شبكه نمايش خانگي ظرفيت هايي است كه مي توان از آن ها استفاده كرد.
مشغول چه کاری هستید و آیا تولید و ساخت اثر جدیدی در دست اقدام دارید؟
در آینده نزدیک ساخت فیلم کوتاه «آن‌ها» را آغاز خواهم کرد. در فیلم‌ »آن‌ها» سراغ سینمای دفاع مقدس رفته‌ام با این تفاوت که زاویه دید من نسبت به «برای او» متفاوت است. «آن‌ها» فیلمی کوتاه در حدود 15 دقیقه است و ان‌شاءالله از خرداد ماه کار تولید آن را شروع خواهم کرد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره